ROUTE EN LOCATIES KUNSTEN IN DE MONUMENTEN 2016

KUNSTRONDJE HAVENKWARTIER BERGEN OP ZOOM EN KUNSTROUTE HALSTEREN

Op 10 en 11 september is het weer ‘Kunsten in de Monumenten Weekend’. Stichting ARSIS Kunst en Sociëteit te Bergen op Zoom organiseert dan traditiegetrouw kunstexposities in monumentale panden in het Havenkwartier. Vanaf het Markiezenhof, via de Dubbelstraat, Noordzijde en Zuidzijde Haven en de Blokstallen is er een route. Ook de Antoniusmolen, de Martinuskerk, het Kerkhofje ‘Rust in Vrede’ aan de Dorpsstraat en Villa ‘De Vijfsprong’ aan de Beeklaan in Halsteren verdienen uw bezoek.

Zaterdag 10 en zondag 11 september kunt u in Bergen op Zoom en Halsteren tussen 12.00 uur en 17.00 uur genieten van het uiteenlopende werk van diverse kunstenaars.

KUNSTENAARS EXPOSEREN IN BERGEN OP ZOOM

U begint met de groepsexpositie ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van ARSIS in het Markiezenhof, waarna u via de Dubbelstraat (Boom der Liefde met schilderijen van Mus) de Noordzijde Haven bereikt. Hier exposeren op nr. 12 Govert van Dijck, Gerard Fransen en Knoest, op nr. 78 Han Aertssen, Rob Limpens en Wouter Goudswaard. Aan de Zuidzijde Haven
exposeren op nr. 39A Corina van Eekelen, Els Gladdines, Christine Lamme en Pierrette Schoon, op nr. 13 exposeert Jan Kettelerij en op nr. 11 Addy van Kempen. U eindigt bij Blokstallen nr. 3 waar Ria van der Graaf en Emanuela Slanzi hun werk laten zien.

KUNSTENAARS EXPOSEREN IN HALSTEREN

In Halsteren tonen Karin van der Looij (Antoniusmolen), Carla Stout (Martinuskerk), Henk Nuijten (Kerkhof Rust in Vrede)
en Ank van Meer (Villa De Vijfsprong) hun werk.

De kunstenaars zijn aanwezig! Wilt u meer weten, kijk dan op www.arsis-boz.nl of op www.kunstenindemonumenten.nl
of haal een folder bij de VVV.

Routekaart KidM 2016
Routekaart KidM 2016

 

   LOCATIES EN KUNSTENAARS

VILTEN VAZEN, EEN STRIPBOEK EN MEER – KUNST ROND DE HAVEN

Kunstrondje Havenkwartier Bergen op Zoom saai ? Dit jaar juist extra spannend ! U begint bij de groepsexpositie in het Markiezenhof en strijkt tenslotte neer  bij Blokstallen 3, waar Emanuela Slanzi haar wonderlijke damasten weefsels  ‘Silk of Damascus’ toont en Ria van der Graaf haar boekobjecten . Tussendoor geniet u aan Noordzijde en Zuidzijde Haven van de sieraden van Govert van Dijck, de beelden van Gerard Fransen, het werk van Knoest, de gedachtenkronkels van Han Aertssen, de tekeningen van Rob Limpens, het stripboek van Wouter Goudswaard, de keramiek van Corina van Eekelen, de schilderijen van
Els Gladdines, Christine Lamme en Pierrette Schoon, de beelden van Jan Kettelerij en de toegepaste kunst van Addy van Kempen. In de Dubbelstraat op nummer 57 geeft u uw ogen de kost bij de Boom der Liefde: schilderijen van Mus. Kom op 10/11 september tussen 12.00 u. en 17.00 u. naar het Havenkwartier ! Bij de VVV ligt een folder met de route voor u klaar,
kijk ook op  www.arsis-boz.nl  of op www.kunstenindemonumenten.nl

SILK OF DAMASCUS EN BOEKOBJECTEN IN BLOKSTALLEN NR.3 – EMANNUELA SLANZI EN RIA VAN DER GRAAF

Het Kunstrondje Havenkwartier op 10 en 11 september eindigt dit jaar in de Blokstallen. Hier kunt u werk zien van Emanuela Slanzi en Ria van der Graaf, even lekker bijkomen of meedoen aan een schrijfworkshop o.l.v. Peter van der Graaf.

Emanuela Slanzi is afkomstig uit Vermiglio in Noord Italië, maar woont al sinds 1980 in Nederland waar zij studeerde aan de Rietveld Academie en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zij heeft haar atelier in Breda. De serie schilderijen Silk of Damascus, het wonderlijke damasten weefsel, is geïnspireerd op de uit Syrië afkomstige stof damast en de gedachten en gevoelens die deze stof bij haar oproepen.

Ria van der Graaf uit Halsteren studeerde het vak boekkunst aan de Kunstacademie te Antwerpen. Met boekkunst wordt bedoeld het boek als kunstwerk, boeken die zelf het verhaal vertellen. Haar boekobjecten zijn kunst en ambacht in een, boekbinden met een artistiek tintje.

De schilderijen van Emanuela en de boekobjecten van Ria inspireren. De schrijfworkshop is daarom een welkom extraatje.

HAN AERTSSEN EN ROB LIMPENS EXPOSEREN IN OPTIMA AAN NOORDZIJDE HAVEN 78

In het pand van Optima aan Noordzijde Haven 78 exposeert Han Aertssen op 10/11 september (12.00 u. – 17.00 u.) haar installatie GEDACHTENKRONKELS. Met deze installatie, ingrediënten schaduw, duisternis en het geluid van een sonar, worden illusies weergegeven. Het lijkt of wij vrij zijn en onze eigen regie hebben. Hoe vluchtig kunnen gedachten zijn? Leven wij in een schijnwerkelijkheid ? Na Plato (400 v. Chr.) is er nog niet veel veranderd. Han Aertssen, afkomstig uit Tilburg, is aanwezig en zal haar installatie graag toelichten.

Ook in het pand van Optima exposeert Rob Limpens, plaatsgenoot van Han. Zijn werk, tekeningen met inkt, potlood, stift en krijt, gaat over geven en nemen, over verval, strijd, liefde en balans.

Meer informatie: folder, www.arsis-boz.nl of op  www.kunstenindemonumenten.nl

DE KUNST VAN KNOEST EN KATRIEN MUYAERT

Kunst in de Monumenten op 10 en 11 september belooft wat ! In de Galerie van Govert van Dijck, Noordzijde Haven 12, exposeren dit jaar voor het eerst Knoest en Katrien.

Katrien Muylaert studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen textiele werkvormen. Zij maakt sculpturen van textiel. Soms gebruikt ze andere materialen, bijvoorbeeld nylon draad. Haar inspiratie haalt ze graag uit de natuur. Bijzonder is dat haar werk aangeraakt mag worden. Het thema geborgenheid komt regelmatig terug.

Knoest is van origine decoratieschilder, marmer en hout imitaties. Met het visueel presenteren van producten verdiende hij jaren de kost. Ook nu gaat het Knoest om het creëren van sfeer en beleving met de hulp van afgedankte materialen, gevonden op het strand of op de rommelmarkt. Zo ontstaan zijn readymades (verwerken van bestaand materiaal) en ontstaat zijn arte povera ( het gebruiken van eenvoudig materiaal). Overal zit een verhaal achter. De kunst om deze verhalen samen te brengen leidt tot een echte Knoest.

Zowel bij Katrien als bij Knoest maakt het materiaal zijn eigen werk. De samenwerking tussen beide kunstenaars resulteert in verrassende kunstwerken.

Informatie: VVV folder, www.arsis-boz.nl of op www.kunstenindemonumenten.nl

LOUIS JANSEN EXPOSEERT IN GALERIE WEIDS BEELD (klik op thumbnail voor flyer)

Het werk van Louis Jansen komt voort uit onderzoek, waarbij hij voortdurend zoekt naar een sterk beeld, waarbij lijfelijkheid, gevoeligheid, huid en textuur belangrijk zijn. Dat resulteert in organische vormen, abstractie en geabstraheerde landschappen. Dit in de breedste zin des woords. Deze beeld- en vormentaal past hij toe in krijttekeningen. Daarnaast onderzoekt Louis ook andere materialen waardoor ruimtelijk werk ontstaat. Doelbewust worden vormen neergezet die niet eenduidig zijn waardoor associaties van de beschouwer extra worden gestimuleerd. Inmiddels ontwikkelt zijn werk naar meer monumentaal werk waarbij de vorm wordt losgelaten en de zoektocht vrijer wordt en expressie verdiept.
Website van Louis Jansen: www.undercover828.blogspot.com  Adres van Galerie Weids beeld: Moeregrebstraat 72 Bergen op Zoom

KUNST VAN HENK NUIJTEN OP HET KERKHOF EN OOK
ANK VAN MEER, CARLA STOUT, KARIN VAN LOOY IN HALSTEREN. MUZIEK IN VILLA VIJFSPRONG.

Hoe vaak passeert u niet het kerkhofje ‘Rust in Vrede’ aan de Dorpsstraat in Halsteren. Bent u er wel eens gaan kijken ? Tijdens het ‘Kunsten in de Monumenten Weekend’ op 10 en 11 september (tussen 12.00 u. en 17.00 u.) kunt u er de bij de plek passende kunstwerken van Henk Nuijten bewonderen. Daar te zijn is een bijzondere gewaarwording ! Maar er is in Halsteren meer te zien. In de Martinuskerk exposeert Carla Stout schilderijen en sieraden, in Villa De Vijfsprong aan De Beeklaan laat Ank van Meer niet alleen haar schilderijen zien maar in de tuin ook beelden en in de Antoniusmolen maken we kennis met het kleurrijke werk van Karin van der Looij. In Villa De Vijfsprong is op zondagmiddag eveneens muziek ! Meer informatie vindt u in de folder (VVV), op www.arsis-boz.nl of op www.kunstenindemonumenten.nl


SELECTIE VAN DE GEËXPOSEERDE WERKEN KIDM 2016

Wouter Goudswaard
Wouter Goudswaard
Han Aertssen
Han Aertssen
Katrien
Katrien
Knoest
Knoest
Rob Limpens
Rob Limpens
Addy van kempen
Addy van kempen
Emanuela Slanzi
Emanuela Slanzi
Galerie Weids Beeld
Galerie Weids Beeld

|pagina opgemaakt door Ewoud Willem van Doorn|

Kunsten in de Monumenten 2016
Project van Arsis Bergen op Zoom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.