Verontrustende korte films

U bent van harte uitgenodigd voor de opening op zaterdag 3 november om 16:00 h.

In de maand november presenteren Manu Dudink en Wim Luijkx korte films in galerie Arsis in Bergen op Zoom. 

De films zijn een zoektocht naar harmonie. Wanneer zijn we in evenwicht met onszelf, met elkaar of met onze omgeving? De verstoorde balans is nauwelijks zichtbaar in de korte films, is soms sterk verinnerlijkt of juist zo nadrukkelijk aanwezig dat het komisch wordt.

‘Hermetisch’ op Vimeo

‘Research’ op Vimeo

De verontrustende korte films van Manu Dudink en Wim Luijkx

Sinds Manu Dudink (1967) en Wim Luijkx (1961) elkaar hebben leren kennen (2013) maken ze korte films. Tijdens de expositie tonen ze een serie van 35 filmpjes. Het kortste filmpje duurt nog geen minuut, de langste film zes minuten. 

Met het filmisch/fotografisch werk proberen ze de altijd terugkerende thema’s in de kunst en literatuur te verbeelden: het verlangen naar, het op jezelf aangewezen zijn, de relatie van de mens met zijn omgeving, het (on)vermogen om contact te maken met jezelf en met de ander. 

De makers figureren zelf in de films, soms samen, vaak individueel en dan filmt de een de ander. De ruimten waarin de filmische verbeelding zich afspeelt is besloten, naar binnen gekeerd, zelfs als het een uitgestrekt landschap is.

Een kenmerkend element in een groot aantal films is de invloed van de performancekunst, waarin dans en (het bevriezen van) beweging de sfeer bepaalt.

Manu Dudink is beeldend en danstherapeute en Wim Luijkx is docent fotografie. Zij hebben beiden gestudeerd aan de kunstacademie Tilburg.

De expositie is elke vrijdag, zaterdag en koopzondag (van 12.00 tot 17.00 uur) te bezoeken. 

Galerie Arsis
Sint Annastraat 10 (naast het Stadhuis op de Grote markt)
Bergen op Zoom 

November expositie in Galerie Arsis, Manu Dudink en Wim Luijkx, 2 november – 25 november 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.