Ter info

BERGEN OP ZOOM – TanteLouise-Vivensis gaat onder de noemer kunstexpositie ‘Thuis’ een vierjarige samenwerking aan. Vanaf donderdag 8 januari sieren een veertiental prachtige kunstwerken het glooiende landschap van de beeldentuin van de onlangs nieuw geopende locatie Het Nieuwe ABG. Diverse kunstenaars exposeren er met hun werken een half jaar tot een jaar in de vorm van een openlucht galerie. Iedereen is welkom om de kunstgalerie te bezoeken, de beeldentuin is vrij toegankelijk.

Bestuursvoorzitter Jef Pelgrims slaat voor deze samenwerking de handen ineen met Maarten van ’t Hof, onder andere voorzitter van Stichting Kunstwerk (een organisatie die atelier ruimte verzorgt), en kunstenaar Hendrik Boot. Eerder al vonden zij een match met expo ‘Thuis’ bij woonzorgcentrum Stuijvenburgh van tanteLouise-Vivensis. “De beeldentuin biedt een mooi vervolg op onze samenwerking”, aldus Boot. “Onze kunstenaars (beginnend met Jan Kettelerij, Gerard Fransen, Annie Andriessen, Paula Withagen en Frank Beek) stellen veertien werken ter beschikking en tanteLouise-Vivensis faciliteert de locatie om te exposeren.” Een mooie samenwerking met het oog op de participatiesamenleving vindt Boot: “Samen zorgen we er voor dat de cultuur binnen Bergen op Zoom behouden blijft.” De beeldentuin draagt bovendien op zeer positieve wijze bij aan het woongenot van de bewoners van Het Nieuwe ABG. Jef Pelgrims: “De tuin is heel erg belangrijk voor de bewoners. Ze kunnen genieten van de schoonheid van de kunstwerken en het mooie uitzicht. Daarnaast biedt het gelegenheid tot ontmoeting.”

Onder de noemer ‘artist in action’ wordt in de zomermaanden in de tuin een tijdelijk onderkomen geplaatst waar een kunstenaar actief bezig is met het vormgeven van een beeldhouwwerk. Momenteel wordt in samenwerking met landschapsarchitect Maarten Grasveld hard gewerkt aan het gereedmaken van de beeldentuin aan de achterzijde van Het Nieuwe ABG. Er vindt een continue doorloop plaats van beeldhouwwerken, alle werken zijn te koop. Gedurende de dag is de beeldentuin voor iedereen toegankelijk, in de donkere uren worden de beelden aangelicht. Naast de samenwerking tussen tanteLouise-Vivensis en kunstexpo ‘Thuis’, werken sponsoren uit de transportwereld mee aan het mogelijk maken van de beeldentuin. Zij verzorgen gratis het transport naar Het Nieuwe ABG.

Open beeldentuin nieuwe ABG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.