PERSBERICHT Bergen op Zoom, 13 januari 2015

 LVstraat 10x15    Oosterwaal 10x15

LEUTKUNST-AKKEDEEMIE MET EXPOSITIE VAN HENDRIK BOOT

Bergen op Zoom telt nu een echte kunstacademie. Op 11/11/2014 hebben galeriehouder Jan Rombouts (Art & Frame) samen met kunstenaar Hendrik Boot de Leutkunst-Akkedeemie opgericht. Krabben en dweilen kunnen er “deurleren” tijdens de Vastenavendperiode van 25 januari t/m 28 februari 2015.
Het Vastenavendthema is dit jaar “Dèèr ebbe me vor deurgeleerd”. Leuk en aardig maar dat moet dan wel kunnen. Mogelijkheden voor de leutkunstliefhebbers zijn er niet. De krabben lopen maar wat rond te dweilen zonder richting en kennis van de stromingen, niet wetend hoe er gekeken moet worden of waar ze naar kijken. Reden voor Hendrik en Jan om de geleerde koppen bij elkaar te steken en de handen uit de mouwen. “We gaan de dolende en dweilende krabben bijspijkeren in de leutkunstkennis”, besloten ze. In de Potterstraat is nu een echte Leutkunst-Akkedeemie. Van 25 januari t/m 28 februari kunnen de krabben er doorlopend colleges volgen in het kijken naar de leutkunst. Hendrik presenteert er zijn laatste nieuwe schilderijen. Hendrik vertelt enthousiast: “De sfeer van Vastenavend uit de verf laten komen, daar gaat het om”. “En met een mooie lijst er om aan de muur hangen”, vult Jan aan.
Op zijn studiereizen door het leutige Krabbegat heeft Hendrik heel wat indrukken opgedaan en de leut op zich in laten werken. Prins Pils was er niets bij. Hiermee is hij het afgelopen jaar aan de slag gegaan met als resultaat een indrukwekkende serie schilderijen. Je waant je een dweilende krab en hoe vaker je er naar kijkt des te meer worden het bekenden van je. Tegen het afstuderen is de kans groot dat je jezelf er in terug ziet. En daar gaat het om volgens de oprichters, niet het kijken maar het zien. En “Je gaat het pas zien als je het doorhebt”, om met Cruijff te spreken.
De schilderijen geven een mooie indruk van het Vastenavendfeest in vele facetten met overal de krabben in bullen, dweilbands en gezellige overvolle cafés. “Krabben in het Zwijnshoofd” is een stuk dat er uit springt. Maar ook de dweilband die zich voor café Oosterwaal gereed maakt om te spelen is heel herkenbaar. Kortom, kijken is beleven en met zo’n schilderij thuis boven de bank hoef je de deur er niet meer voor uit.

De opening wordt verricht door zijne hoogheid Prins Nilles III op25 januari om 15:00 uur

“Leutkunst-Akkedeemie”, expositie van Hendrik Boot 

Galerie Art & Frame, Potterstraat 34, 4611NJ Bergen op Zoom,
tel: 0164-231201, b.g.g.: 0164-230844, Mobiel: 06-51387052

Geopend woensdag t/m vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur, Zaterdag 11:00 tot 17:00 uur en zondag 14:00 tot 17:00 uur.
Website: www.LeutKiek.nl

Persbericht Leutkunst Akkedeemie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.