DONDERDAG 26 NOVEMBER 20.00 UUR KOMETENBAAN 38 BERGEN OP ZOOM

KUNSTENARES PIERRETTE SCHOON PRESENTEERT ZICH

Pierrette was ooit gek op witte schoenen. Zij kwam terecht in de gezondheidszorg.

Ondanks haar passie daarvoor kon ze, na jaren daarin te werken, tóch haar ook altijd aanwezige artistieke kant niet meer bedwingen en doorliep ze alsnog een kunstopleiding. De lijn die ze nu volgt, is er een die bruggen slaat tussen haar twee vakgebieden, voor Pierrette inmiddels een logische eenheid. Haar innerlijke drijfveren en groothartigheid brengen de wereld van dak- en thuislozen in beweging. Een wereld waarin onmogelijkheden hun weerga niet kennen.

Juist daar doorbreekt Pierrette als van nature taboes, ontgint zij mogelijkheden en verbindt ze een maatschappelijk vraagstuk aan haar beeldende expressie. Zo geeft zij met houten schijven de onbekende “onzichtbare” een gezicht en is voornemens om naast haar gewassen inkt-tekeningen ook karton als communicatiemiddel te gaan gebruiken.

Pierrette vertelt over haar werk, over de richting waarin zij met haar werk beweegt, over wat haar motieven zijn. Zij neemt u mee in haar wereld van verbeelding. U wordt uitgenodigd middels deze lezing de bijzondere wereld van Pierrette achter de schermen te kunnen bekijken en haar drijfveren te ontdekken. Zij staat daarna open voor uw vragen.

Na afloop kunt u nog wat napraten onder het genot van een drankje. Van harte tot ziens…

FlyerPierrette26.11.15

Website van Arsis Stichting Kunst en Sociëteit: www.arsis-boz.nl
Arsis op Facebook: nl-nl.facebook.com/Arsisboz

Deze presentatie is de start van een serie die tot de zomer van 2016 bij Arsis wordt gehouden op de laatste donderdag van elke maand, behoudens de vakantieperiodes. Het wordt een divers aanbod van beeldende, muzikale, literaire en danskunst. Via de nieuwsbrief wordt u op de hoogte gebracht van de inhoud van het maandelijkse programma. Ook daarbij bent u van harte welkom. Er wordt voor de presentaties, lezingen of uitvoeringen geen entree gevraagd. Tot ziens…

Pierrette Schoon presenteert zich

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.