In Galerie Arsis gaat vrijdag 1 september 2023 de nieuwe expositie ‘Portretgenoten’ van start.

Een expositie met bijzondere en veelzijdige verbeelding van portret en model in houtskool, acrylverf, pastelkrijt en potlood.

Een expositie van vijf kunstenaars uit Zuid-Holland, Brabant en Zeeland. Zij komen één keer per maand bijeen in het atelier van Janneke Verhoeven.

De feestelijke opening is op vrijdag 1 september om 19.30 uur met muziek van Jan Verswijveren en Marjan van Rooij-Koreman. Ingrid van den Oord leest gedichten voor.

Deelnemende kunstenaars:

Janneke Verhoeven.
Janneke maakt portretten in potlood, houtskool, acrylverf. Van degene die geportretteerd wordt, wordt verwacht een aantal uren te poseren.

Trudie Vrolijk.
Het is toch vooral de mens die Trudie Vrolijk bezighoudt. Het beeld van de mens dat hetzelfde blijft en ook verandert in de loop der tijden met daarin de weerspiegeling van de tijdgeest. Zij tekent lekker los en snel met potlood of houtskool, zoekend naar de juiste vorm en lijn.

Hanneke Piederiet.
Waar het vrije werk van Hanneke Piederiet begint met een idee en een verhaal, draait het bij haar portretgenotenwerk enkel en alleen om zo goed mogelijk de vorm en houding van het model te treffen. Lekker kijken, schetsen, zoeken en tekenend herscheppen.

Ingrid van den Oord.
Het beeldend werk van Ingrid van den Oord is ruimtelijk. Zij maakt sculpturen van hout en geeft daarmee uiting aan wat haar bezighoudt. Tekenen is vaak de start van beeldende processen. Het portrettekenen is belangrijk om kijken en overbrengen in de vingers te krijgen en te houden. Experimenteren met materialen en gereedschappen geeft ’n extra dimensie.

Jodrike de Koning.
Jodrike maakt veel snelle schetsen met houtskool en potlood. Later werkt zij deze uit in vrije interpretatie met houtskool en pastelkrijt.

Jan Verswijveren en Marjan van Rooij-Koreman.
Jan is zanger-liedjesschrijver, schrijft en zingt -met eigen gitaarbegeleiding- luisterliedjes in onze eigen taal.
Marjan speelt dwarsfluit en djembee.
Jan en Marjan zullen bij de opening van Portretgenoten enkele passende liedjes ten gehore brengen. Liedjes over wat er kan omgaan in mensen. Dat kan van alles zijn.

Openingstijden:
alle vrijdagen en zaterdagen en de laatste zondag van september tussen 12.00 en 17.00 uur. 

Adres :
Galerie Arsis
Zuivelplein 5,
Bergen op Zoom

Portretgenoten door 5 kunstenaars – Galerie Arsis – 1 t/m 24 september 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.