De expositie ‘Raakvlakken’ van beeldend kunstenaars Jan Kettelerij en Adri Geelhoed zal van 2 tot en met 25 september in Galerie Arsis in Bergen op Zoom te zien zijn. Geelhoed schildert Zeeuwse landschappen, terwijl Kettelerij abstracte en ruimtelijke sculpturen maakt. Ze hebben eerder samen geëxposeerd, onder andere voor de Zeeuwse kunstkring. Ondanks dat hun werk heel verschillend is qua materiaal en onderwerp, gaan zij in deze expositie op zoek naar de raakvlakken. Wat verbindt hun werk op het gebied van kleur, vorm en sfeer? En welke overeenkomsten kan de bezoeker ontdekken?

Adri Geelhoed

In het werk van beeldend kunstenaar Adri Geelhoed (1957) uit ’s-Heer Hendrikskinderen leveren vooral de polders uit zijn eigen omgeving de motieven voor zijn werken. Al meer dan twintig jaar schildert hij het Zeeuwse landschap in acrylverf. Volgens zijn visie is dit een landschap dat is opgedeeld in grote kleurige vlakken. De horizon is nadrukkelijk aanwezig in zijn werk en de doeken zijn vaak langwerpig om de aard van het betrekkelijk lege land te benadrukken. Geelhoed schildert bij voorkeur op forse doeken, om meer ‘in’ het werk te zijn: “Het is fijn om op groot formaat te werken, het schilderen komt dan in de buurt van wat je ervaren hebt in het landschap zelf.”

Jan Kettelerij

Expositiepartner Jan Kettelerij (1952) uit Tholen maakt abstract ruimtelijk werk. Hierbij zijn het landschap, natuurlijke vormen en de reizen die hij maakt voor hem oneindige bronnen van inspiratie. Aspecten hiervan zijn duidelijk zichtbaar in zijn kunst. Ook zijn achtergrond in de florale wereld is van invloed op zijn sculpturen; dit uit zich veelal in organische vormen. De geometrische vormgeving van zijn objecten en sculpturen komt tot leven door zijn grote belangstelling voor architectuur en design. In zijn sculpturen brengt hij beweging en stilte in evenwicht. Lichtval is belangrijk voor hem omdat het een transformerend effect heeft. “Ik werk graag met albast, daar valt het licht mooi doorheen. Wanneer de lichtintensiteit verandert, zie je het sculptuur voor je ogen transformeren.”

Bezoekinformatie

Openingstijden Galerie Arsis: Zuivelplein 5, Bergen op Zoom voor deze expositie:
Elke Vrijdag en zaterdag van 12:00 uur tot 17:00 uur en op afspraak, te maken via: +31 (0)6 – 19 51 69 26
Zaterdag 10 september: Meet & Greet met Julia Bogner (gitaar)
Zondag 11 september (Monumentendag)
Zondag 25 september (koopzondag)

Raakvlakken. Jan Kettelerij en Adri Geelhoed exposeren van 2 tot en met 25 september in Galerie Arsis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.