Rondleiding in de Watertoren van Bergen op Zoom

De presentatieavond van Arsis vindt in april plaats in een monument, een Watertoren uit 1899. Aan de buitenkant een belangrijk stuk erfgoed en voor velen een herkenbaar baken van de stad. De binnenkant is een vat vol verrassingen.

Marius Dielemans nodigt ons uit voor een rondleiding. Op eigenzinnige ingenieuze wijze creëert hij de totale inrichting en leefbaarheid van het gebouw, ooit een grote holle ruimte met bovenin een vat voor 300 kuub water.

Hij noemt zichzelf een maker, geen kunstenaar. Ooit stapte hij in de wereld van architectuur maar vond meer aansluiting in het denken buiten de rechte lijnen. “Niet voor niets heb ik 83 kromme linialen in huis! Allemaal een andere straal”. Hij stapt liever in een proces en volgt wat zich aandient en wat daarvoor nodig is, aangevuld met spontaan ingegeven nieuwe ideeën en technieken. Een aantal van zijn bedenksels noemt hij ‘geintjes’ maar de vele berekeningen en de bewerkelijkheid ervan zijn zichtbaar als je even inzoomt. In zijn gedachten is het een komen en gaan van ideeën en berekeningen. Door tijden heen. Een ware constante.

De rondleiding op donderdag 27 april start om 19:30u en duurt tot 21u met een eventuele uitloop.

Er is beperkt plaats dus reserveer snel via Isabella Ramaekers, cultuurvenster@outlook.com.

 

historie watertoren
FB Arsis

 

Rondleiding Watertoren BoZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.