Galerie Arsis begint op vrijdag 6 januari 2023 het nieuwe jaar met een nieuwe expositie ‘Schaduwdialoog’.

Een expositie van kunstenaars verenigd in het project Blanco.
Blanco bestaat al sinds 1998. Peter Baaijens en Lia Reijnders bedachten een samenwerking waarbij kunstenaars op elkaars werk reageren. Werkend naar een thema en vast omlijnde afspraken dagen we onszelf uit andere wegen te bewandelen in het creatieve proces dan gewoonlijk.

Oktober 2021 is Blanco gestart met het thema “schaduwdialoog”. De opdracht: Verbeeld de titel. In het gebruik van materiaal, formaat en techniek was iedereen vrij. De eerste Blanco na corona is wat grillig verlopen. Zo begonnen we met 12 mensen, aan het eind van de rit zijn er 7 actieve deelnemers en in de expositie laten 9 kunstenaars werk zien.

Tijdens de expositie is de voorzijde van de galerie ingericht met voltooide werken, achterin bevindt zich het atelier, met werk in wording waar ook bezoekers aan deel kunnen nemen.
Een boeiende tentoonstelling waarbij veel te zien en te bespreken is!

Deelnemende kunstenaars: Lia Reijnders, Hella Sluyters, Trudie Vrolijk, Irene Weug, Karien Wiericx, Jodrike de Koning, Annemiek Hoek en Elke Zimmerman.

Feestelijke finissage: zondag 29 januari 2023 om 15.00 uur.
Dan vertellen de exposanten over hun werk en tonen ze de resultaten van wat deze maand in de galerie tot stand is gekomen.

De dichtersgroep ‘Uit de kunst’ – geformeerd rond Hanneke Stuart – heeft tijdens deze expositie gereageerd op het thema schaduw-dialoog.
De dichters zullen op zondagmiddag om 15 uur hun bijdrage tonen en/of voordragen. Elk gedicht bestaat uit maximaal 12 regels.
De dichtersgroep bestaat uit Hanneke Stuart, Martine Henstra, Agnes Remines, Lea Aertsen, Nell Schoutens, Nel Elsgeest, René Spruijt, Yvonne Mallander en Irene Weug

En er zal glühwein en warme chocomel met slagroom zijn.

Openingstijden: alle vrijdagen en zaterdagen en de koopzondag 29 januari 2023 tussen 12.00 en 17.00 uur.

Adres : Zuivelplein 5, Bergen op Zoom

Schaduw-Dialoog. Blanco, Galerie Arsis, 6 t/m 29 januari 2023,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.