Janneke Rottier:

Met het landschap bezig zijn brengt mijn geest tot rust. Het is ook een manier om grip te houden op de verwarrende wereld waarin wij leven. De landschappen kunnen zowel onthullend als verhullend zijn. Het wordt aan de blik van de kijker overgelaten.

Verandering

Het landschap verandert continue. Hoe zal ons land er uitzien over 50 jaar?
Zijn we de openheid en vergezichten kwijt, de bomen die we zo hard nodig hebben op deze planeet. Waarschijnlijk schilder ik daarom bomen en waterpartijen. Het is soms moeilijk een verklaring te vinden waarom je in een bepaalde periode kiest voor een thema dat je aanspreekt, maar het is zo dat bomen, water en leegte mij een gevoel van rust kunnen schenken. De geluiden van het bos en de zee, de geur, de schone lucht zijn dingen die ons een behaaglijk gevoel geven.
Dat gevoel probeer ik mee te geven in mijn werken.

Essentie

In mijn schilderijen probeer ik door te dringen tot de essentie van het landschap. Mijn schilderijen roepen een gevoel van ruimte, rust en stilte op in deze wereld waar al zoveel onrust en onbehagen is.
In schilderijen experimenteer ik met technieken, materialen en kleurcombinaties.

Locatie en tijden

Galerie Arsis, Zuivelplein 5 in Bergen op Zoom is geopend op vrijdagen, zaterdagen en koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur.

“Tussen verbeelding en werkelijkheid” acrylschilderijen van Janneke Rottier uit Goes van 1 t/m 31 oktober 2021 in Galerie Arsis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.