′GENEUZEL VAN HENDRIK′, Vastenavend expositie 2020 van kunstenaar Hendrik Boot. 

Vol goede moed begon Hendrik zich weer warm te lopen voor de nieuwe Vastenavend expositie met het thema ′Dweil d’oew neus mar achternaar!’ in gedachten. De kunst is natuurlijk opnieuw de grens te verleggen en een nog hoger niveau te bereiken, op weg naar de eeuwige roem. U denkt misschien: ′dat doet hij wel met twee vingers in de neus′, maar maanden van hard werken verdwenen weer in de afvalbak, ontevreden met het resultaat.

Hendrik zelf vindt het Vastenavendwerk maar wat geneuzel in de marge van de wereld van de hoge kunsten. De Vastenavend-kunstkenners oordelen echter positief over het geklodder en gekrabbel. Zij hebben tijdens de ′preview′ al mogen neuzen in de expositie en kregen meteen de kriebels van Vastenavend weer te pakken, een jeukneus dus.

We kunnen toch wel stellen dat Hendrik een neus heeft voor het herkennen van de sfeer van Vastenavend. Het is allemaal zo herkenbaar en vertrouwd. De dweilende krabben in de straten van Krabbegat, dampend volle cafés, de schetterende trompetten van de dweilbands en de moe gefeeste krabben op weg naar huis.  Met een vlotte impressionistische toets zijn de krabben weer gevangen in de verf van de schilderijen en tekeningen. 

De expositie is te zien in ′t ateljeeke, Dumonstdreef 2, vlak bij de geit. Van zijn leutigste stukken zijn er nu ook reproducties beschikbaar om alle liefhebbers een plezier te doen! Kom en neus even rond in het ateljeeke, en bij Primera! ′Geen lòòpneus, rij d′oew neuske achterna!’ laat ook ′Motour motorvakanties′ in de Lievevrouwestraat 23 ′Endriks leutige Vastenavend stukken zien. Druk tijdens het dweilen even het neuske tegen de ruit.

En mocht het dweilen uw feestneus uit komen dan kunt u altijd nog op Hendrik′s website www.LeutKiek.nl kijken voor de laatste nieuwtjes en de meeste werken.

Locaties en openingstijden

Expositie ′Geneuzel van ′Endrik’, Dumontsdreef 2, 4611 RJ Bergen op Zoom.
Geopend van 2 t/m 23 februari, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur en zondag 9 maart (kijkdag op de kaai). 

Etalage Motour motorvakanties, Lievevrouwenstraat 23.
alle dagen en nachten te zien.

Primera, Dorpsstraat 62, Halsteren en Zonneplein 2, Bergen op Zoom. maandag t/n vrijdag 9:00 tot 18:00 uur, zaterdag 9:00 tot 17:00 uur. 

Website.

Meer informatie: www.Leutkiek.nl

Vastenavend ekspezisie ′GENEUZEL VAN ′ENDRIK′

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.