Het is enige tijd stil geweest. Covid maatregelen half december hebben ons ook overvallen en had gevolg voor onze expositie planning in januari en februari. Kunstenaars moesten wij helaas melden dat hun expositie niet door kon gaan of trokken zichzelf terug.

Geluk bij een ongeluk was dat wij nu veel meer tijd en ruimte hadden om onze bijdrage aan de Hoge Luchten expositie in april voor te bereiden. Immers Arsis organiseert nu voor de derde keer een parallelle expositie bij de Rijksmuseum stukken in het Markiezenhof.

Kunstenaars konden zich inschrijven hiervoor en hun kunstwerken aanleveren. Ook dit jaar was dat weer het geval. 101 kunstenaars hadden zich opgegeven en uiteindelijk hebben 83 kunstenaars bij elkaar 130 kunstwerken ingeleverd.

Deze kunstwerken zijn allemaal naar onze galerie aan het Zuiverplein in Bergen op Zoom gebracht. Arsis heeft aan 4 personen die ervaring en kennis hebben van kunst en cultuur gevraagd ons te helpen hieruit een selectie te maken om te komen tot een expositie die verdeeld wordt over 3 voor ons beschikbare locaties.

Dit selectie comité bestond uit:

Mevr. Drs Margriet Burgers
Mevr. Drs. Liesbeth Geerts-Bogers
Mevr. Drs. Johanna Jacobs,
Dhr. Dr. G. de Kleijn

Deze hebben op 9 februari j.l. een waardering gegeven aan de aangeleverde kunstwerken waarmee Arsis nu de expositie gaat samenstellen.
Binnenkort zullen wij de verdeling over de locaties bekend maken. Per ruimte wordt gestreefd naar een gewogen expositie.

Naast deze selectie is er door ons afgelopen zaterdag 12 februari een open middag gehouden in onze galerie. Daarbij konden de bezoekers ook hun voorkeur voor een kunstwerk aangeven.
Tot ons genoegen hebben bijna 200 mensen deze open middag bezocht en hun voorkeur kenbaar gemaakt.
Uit de bezoekers die hun mening gaven werd een bezoekers getrokken die een gratis toegangsbewijs voor de expositie in het Markiezenhof zal ontvangen voor 2 personen. Inmiddels is de winnaar daarvan op de hoogte gesteld.

De bezoekers hebben allemaal hun voorkeur uitgesproken voor een bepaald kunstwerk. Met 130 kunstwerken en 190 ingeleverde stemmen blijken de meeste kunstwerken wel één of twee stemmen te hebben gekregen. Een paar hebben vele stemmen gekregen en één kunstwerk kreeg de meeste stemmen. Dit door de bezoekers uitgekozen kunstwerk zal extra aandacht krijgen.

Het kunstwerk dat de meeste stemmen van de bezoekers kreeg is

Denkend aan Holland van Anouk Gunter.

en deze zal in de Tuinzaal in het Markiezenhof worden geëxposeerd.

We kunnen met genoegen terugkijken op een geslaagd selectie traject en waren prettig verrast door het grote aantal mensen dat is komen kijken op onze open dag.

Impressie van de open dag. Foto Jan Kettelarij

De locatie van de kunstwerken die we exposeren en maar ook de kunstwerken die we helaas niet kunnen exposeren omdat we niet genoeg ruimte hebben daarvoor kunt u allemaal vinden op de speciale catalogus site https://bergenopoom-expo.art vanaf zaterdag 19 februari.

De expositie in onze Galerie is in de maand april, de expositie in het Markiezenhof loopt van 3 april t/m 24 juli 2022. Daar mogen wij gebruik maken van 2 verschillende ruimten. Gratis toegankelijk is ons expositie onderdeel in de Tuinkamer. Op de eerste verdieping waarvoor u een kaartje moet kopen vindt u naast de ruimte van de Rijksmuseum stukken ook de Grote Galerijzaal waar wij ook verschillende kunstwerken exposeren. Deze zal in de weekenden te bezoeken zijn.

Voorbereiding voor onze expositie Hoge Luchten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.