(Wegen succes verlengd tot eind augustus)

Uniek abstract werk en ervaren vakmanschap. Deze expositie showt u een kleurenweelde aan emotie, gevat in beeld. Bekijk de wereld door de ogen van Jo & Josie en laat u betoveren door de magische combinatie van dit stel. Ze exposeerden van Parijs tot Stockholm. Nu voor de derde keer in galerie Arsis in Bergen op Zoom.

Jo Debije: de ontembare scheppingskracht. Schilderen is voor hem als ademen, hij kan niet zonder. Moest van zijn ouders een ‘echt’ vak leren maar de innerlijke dwang om te schilderen overwon al snel al het andere. De inspiratie stroomt hem uit de oren. Hij blijft vernieuwen en proberen. Steeds weer op zoek naar puur, naar ‘wow’. De meester schilder.

Josie Arnoys: ondersteunt en vult aan. Geboren en getogen in Bergen op Zoom. Voltooide de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1992) én de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (1995) om vervolgens vele jaren als vormgever voor tv te werken. Acht jaar was ze docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. 

Alles doen en maken ze samen. Passie voor het werk en voor elkaar spat er dan ook vanaf. Dat heeft een eigen weg en daaruit voortvloeiend, een eigen stijl opgeleverd.

Kenmerkend is de gelaagdheid van hun schilderijen. De structuur van het reliëf, de kleuren en onderliggende thema’s van de eerdere lagen geven ieder werk een eigen karakter. “Elk verfding is een rijpingsproces. Het is een beetje een persoonlijkheid. Een zoektocht naar de ziel.”

Om het extra leuk te maken hebben Jo & Josie Mieke van den Hoogen uitgenodigd om een aantal Zee Beesten te exposeren. Deze wezens zouden qua kleur en vorm zo uit een ‘Oesterdam’ schilderij kunnen zijn gekropen! Geïnspireerd door wat er krioelt op de zeebodem en het koraalrif, maakt Mieke haar creaties van porselein met keramische pigmenten en transparante glazuur.

De expositie toont meer dan vijftig werken en is gratis te zien van 7 juli tot en met 27 augustus 2023 op vrijdag, zaterdag én zondag van 12 tot 16 uur. 

Nieuwsgierig geworden?

U bent van harte welkom! Kijk voor meer Jo & Josie op www.verfding.nl

Galerie Arsis, Zuivelplein 5, 4611 NX Bergen op Zoom.

Impressie

Zomerexpositie Jo & Josie In Galerie Arsis. 7 juli t/m 27 augustus 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.