Verschillende kunstenaars doen weer mee met de regelmatig gehouden exposities van Kunstenaar Paula Withagen in haar tuin en ateliers.

Deze keer zijn dat:

  • Corine Kroezen
  • Ellemiek de Haas (Sieraden)
  • Gerard Fransen (Steen, glas en staal)
  • Wim van Diem (Metaalkunst)
  • Yolannde Baselier(Assemblages) en
  • Paula Withagen (Beelden en schilderijen)

De expositie is nog van vrijdag 4 juli t/m zondag 6 juli steeds van 11:00 tot 17:00 uur.

Het adres is Daansbergen 48 te 4661 RG Halsteren.

Overigens de beeldentuin is verder het gehele jaar geopend.
Meer info: https://www.paulawithagen.nl

Nadere informatie over de exposerende kunstenaars:

Ellemiek de Haas, Art for Ears.
Ellemiek maakt bijzondere oorsieraden met de zeer arbeidsintensieve techniek: ‘soutache embroidery’. Als materiaal gebruikt ze: edelstenen, parels, seedbeads, swarovski etcetera. Belangrijk: De oorbellen die Ellemiek maakt zijn niet zwaar

Corine Kroezen, keramiek.
Corine: ‘Mijn werk is een conversatie met de aanschouwer.’ Al van jongs af aan is zij gefascineerd door de zoektocht van het creëren. Door haar werk wil zij op haar eigen wijze mensen mooie dingen laten zien, maar ook schurende, confronterende zaken. Haar werk geeft stof tot nadenken. De werken die zij tijdens deze expositie toont, zijn impressies en objecten.
Corine studeerde aan de Academie van Arendonk teken- en schilderkunst. Klei is haar grote passie geworden. Zij volgde lessen bij Antonia van Loon, Carien van Dongen en Henk Wolvers. Daarnaast deed zij masterclasses bij de Zwitserse Jurg Bächtold en de Spaanse Alberto Bustos. In 2015 won zij de Jan van Asselbergh-aanmoedigingsprijs.
De afgelopen jaren heeft zij haar werk op vele plaatsen in Nederland, België en Frankrijk geëxposeerd.

Wim van Diem, metaalkunst.
Wim is begonnen als lasser, hij volgde hierna de vakopleiding fotografie aan de fotovakschool in Apeldoorn. Na zo’n 15 jaar werkzaam te zijn geweest in de fotografie, is hij na enkele opleidingen tot aan zijn pensioen in het onderwijs gaan werken. Om toch bezig te blijven is hij, vanuit liefde voor metaal, beeldjes gaan maken.
De beeldjes die hij maakt zijn alle van gerecycled materiaal, en verbeelden vooral diverse herkenbare voorstellingen van kunst, hobby’s, beroepen enz.

Yolande Baselier-te Giffel.
Door de school van haar zoon kwam Yolande in aanraking met vilten, en een grote liefde werd geboren. Al ca 15 jaar heeft zij een viltatelier; eerst in Roosendaal en sinds 9 jaar in Steenbergen. Daarnaast heeft zij een grote voorliefde voor de natuur, vooral in haar geliefde Zweden. Regelmatig verwerkt Yolande natuurvondsten in haar viltwerk.
Haar voorliefde gaat uit naar het natvilten, door er met wol, water en zeep iets moois van te maken. Maar ook de droogvilttechniek -met een speciale viltnaald- vindt ze erg leuk om te doen. Ook maakt Yolande engelen van wol.
Ze zal de verschillende technieken tijdens de kunstweekenden demonstreren.

Gerard Fransen, steen, glas en staal.
Gerard volgde de opleiding beeldhouwen en ruimtelijk vormen op de kunstacademie. Hij heeft een groot aantal jaren erg veel plezier en genoegen aan het beeldhouwen beleefd. En nog steeds heeft het bewerken van steen een grote aantrekkingskracht op hem.
Toen hij een opdracht kreeg om een tuinbeeld te maken van staal en glas werd zijn interesse gewekt voor de glaskunst. Tot dat moment was glas voor hem een redelijk onbekend materiaal. Gerard is een echte materialen-man en dus was de verkenning op glasgebied voor hem een hele aantrekkelijke uitdaging.
Langzaam maar zeker heeft hij alle benodigde apparatuur aangeschaft en is hij gaan experimenteren met oventemperaturen. Een nieuwe wereld ging voor hem open waarbij het kleuraspect van de glasconstructie voor hem zeer aantrekkelijk is.
Op de expositie bij Paula laat hij zijn nieuwste creaturen zien.

Paula Withagen, beelden en schilderijen.
Opleiding: Beeldhouwen, Koninklijke Kunstacademie, Antwerpen. Diverse symposiums in Italië en België.
De steensoorten waarin zij werkt zijn: Arduin, marmer, albast en verschillende serpetijnsoorten, uit België, Italië, Spanje en Zimbabwe.
Bijna altijd kapt zij semi-menselijke figuren. Bij eenlingen zoekt zij vooral naar houding en emotie, soms naar bewegen. Deze figuren bevinden zich op de rand van het spanningsveld, dan weer lijken ze bevroren in hun houding.
Tot slot is voor haar de eenheid “beeld en sokkel” fundamenteel.
Evenals in de beelden zijn er menselijke figuren te ontdekken in de schilderijen. Dus men zou van een gebeeldhouwd schilderij kunnen spreken.

Expositie van 6 kunstenaars, nog 1 weekend (4/7-6/7 2025) in de tuin en atelier van Paula Withagen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.